Paardensport

VLAGTWEDDE - Koerina Dijkstra van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk werd op de noordelijke kampioenschappen mennen met Silke Bernou fan 'e ies kampioen in de klasse L en dagkampioen.

Op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo werd Iris Genee met Mr Socks vijfde in de klasse L2 dressuur. Rixt Veurman won met Giretta in Franeker beide L-parcoursen springen. Baukje Boersma werd in De Westereen twee keer tweede met Hocus Pocus met 201 en 193,5 in de B-dressuur. Marit Bultema werd in Sint Maarten eerste met Alex met 195 in de B-dressuur. Lieve Kaastra won vorige week al een eerste prijs in het B-springen in Oentsjerk met Macho.

De Heideruters uit Harkema deden dit weekend goede zaken. Cristina van der Tuin reed donderdag met Highflyer naar een tweede prijs in de klasse B op concours in Tolbert. Zaterdag werd deze combinatie derde in de klasse L op concours in Franeker. Dineke Veenstra was met haar pony Double Trouble op een dressuurwedstrijd in De Westereen. Ze wist in beide B dressuurproeven naar de hoogste punten en naar twee keer de eerste prijs te rijden 189,5 en 198 punten. Zondag reed deze combinatie ook nog naar een tweede prijs in het L-springen op concours in Franeker. Ciska Bakker reed met haar pony Flugel in beide B-parcoursen naar tweemaal de eerste prijs. Haar zus Henrica Bakker reed met Time out naar tweemaal de eerste prijs in de klasse ZZ. Een mooie generale voor beide zusjes die Friesland aankomend weekend mogen vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.