Jongeren spelen Monopoly tijdens Auti Kafé.
Jongeren spelen Monopoly tijdens Auti Kafé. Foto: Ingezonden

Derde Auti Kafé op 23 maart

BURGUM - Inmiddels hebben jongeren met autisme al twee keer genoten van een gezellige en ontspannen avond uit. Aanstaande zaterdag 23 maart 2019 is het daarom weer Auti Kafé in Burgum! Een avond uit voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar.

Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, en met elkaar te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, een drankje te drinken of gewoon te chillen. Voor jongeren met autisme is dit niet vanzelfsprekend. Doordat zij moeite hebben met het maken van sociaal contact en/of een overdaad aan prikkels door veel geluid, licht en harde muziek is uitgaan soms zo lastig, dat ze liever thuis achter de computer blijven zitten. Omdat deze jongeren ook behoefte hebben aan sociaal contact, startte het Auti Kafé met het aanbieden van een rustigere, veilige uitgaansgelegenheid speciaal voor hen.

Rustige uitgaansgelegenheid voor jongeren met autisme

Het Auti Kafé is een ouderinitiatief in samenwerking met Stichting voor Sociaal Cultureel Werk Burgum (SCW Burgum) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). De avond is niet regio gebonden, iedereen is van harte welkom. Het Auti Kafé start om 20.00 uur en vindt plaats in Glinstra State, Freerk Bosgraafstraat 18, Burgum. De entree is: € 5,00.
Meer informatie: www.akt-diel.nl of mail naar: autikafe@akt-diel.nl.