Medailles OBQ/DFS

OOSTWOLD - Zaterdag was in sporthal de Rietkraag de tweede plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek individueel en duo van het district Noord Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).

Nu kan er worden gerekend wie zich geplaatst heeft voor de halve finales van het noorden maar ook voor het Nederlands kampioenschap kan de plaatsing uitgerekend worden. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum wonnen zeven keer goud, twee keer zilver en één keer brons. Goud was er voor seniorenduo met lint Nadine Hoitinga en Laura Heijmans. Tevens goud voor prejuniorenduo Yalena Klijnsma en Martha Prins en het benjaminsduo Elin Stam en Sanderijn Klijnsma. Het duo Sanderijn Klijnsma en Irene de Haan won zilver bij de benjamins en Gusta Witzenburg en Marit Rienks wonnen brons bij de prejunioren. Individueel was er goud voor juniore Ilse Andersson, prejuniore Yalena Klijnsma (die dus individueel en als duo won), benjamin Maaike Tijpens en mini Larissa Zwerver. Veerle Tuinema won met haar hoepel zilver bij de prejunioren.

Tafeltennis

BURGUM - In de derde klasse thuis tegen Ready uit Leeuwarden kon Tafeltennisvereniging Bergum net niet tot een gelijkspel komen. Er werd verloren met 4-6. Winst was er voor Mike Simons (twee keer), Willem Jan de Boer en Jan Minnema van TTV Bergum.