KC de Pein wint

OPEINDE - KC De Pein speelde afgelopen weekend tegen rode lantaarndrager Korwi uit Winschoten. Na de eerste helft stond er in deze korfbalwedstrijd een duidelijke 11-5 ruststand op het scorebord. Na rust deden de bezoekers er een schepje bovenop waar De Pein met enige moeite kon bijschakelen. Met time-out op de stand 11-9 werden de neuzen weer dezelfde kant op gezet waarna De Pein zesmaal op rij scoorde. De eindstand werd 17-11. Zaterdag gaat De Pein op bezoek bij ongeslagen kampioen Roreko. Inzet is behoud van de tweede plek.

Biljarters Drachten

FRANEKER - Biljartclub BC DC Drachten wist voor de FFBC-competitie in Franeker biljartclub 'De Soos' met 12-20 te verslaan. Hierdoor blijft Drachten samen met Burgum titelkandidaat. De Drachtsters hadden het moeilijk in de eerste helft. Die werd afgesloten met 8-8. In het tweede deel sloeg het team toe door zes tegen twee keer te winnen: 4-12. Joop Wolters, Joke van der Meulen (kortste partij in achttien beurten) en Cees Kooijman wisten beide partijen te winnen. Jaap Knol maakte de hoogste moyenne met 2.913 en samen met Sipke Lindeboom eveneens de hoogste serie met elf caramboles. Doordat Drachten boven het moyenne speelde werd een bonuspunt toegekend.