KV Drachten/Van der Wiel blijft op titelkoers

BRITSUM - Onder een enorme publieke belangstelling, de sporthal in Britsum was uitverkocht, werd zaterdagavond de korfbalwedstrijd CSL-Drachten/Van der Wiel gespeeld. Drachten won zeer overtuigend met 19-28 en benadrukte daarmee haar titelaspiraties.

Het was Drachten dat vanaf het eerste fluitsignaal van de zeer bekwaam leidende scheidsrechter Mark van Veen uit Wolvega CSL onder druk zette. De rust brak aan met een 9-13 voorsprong voor Drachten.

Drachten begon nu van alle kanten met scherp te schieten en op 11-23 halverwege de tweede helft was de wedstrijd wel gespeeld en nam Drachten een klein beetje gas terug waardoor CSL toch nog een aantal keren tot scoren kwam. Op de einduitslag van 19-28 was niets af te dingen. Met deze uitslag en nog twee wedstrijden te gaan lijkt CSL af te haken voor de titel. De andere drie concurrenten, Ritola, Quick'21 en de Wâlden wonnen wel hun wedstrijden en blijven dus op één punt van Drachten volgen. Zaterdag speelt Drachten tegen hekkensluiter Hoogkerk.

De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 13, Siemen Jan Miedema 4, Ilse van der Meulen 3, Wim Braam 3, Wilfred Oostra 2, Jelmer Faber 1, Lyssa van der Ende 1, Doenja Payer 1.