Fries landschap, een aquarel van Klaske Kalsbeek-Vlasma.
Fries landschap, een aquarel van Klaske Kalsbeek-Vlasma. Foto: Klaas Rozema

Expositie aquarellen bij galerie Kalsbeek

ROTTEVALLE - In Galerie-Atelier Klaske Kalsbeek-Vlasma aan de Heidbuorren 3 in Rottevalle wordt van 5 april tot en met 28 april 2019 haar jaarlijkse 'Voorjaarsexpositie Aquarellen' gehouden.

Haar grote bewondering en liefde voor bloemen en de natuur wil zij in haar aquarellen tot uitdrukking brengen. Geraakt door de kleurenpracht van bloemen, en de schoonheid van het Friese landschap met zijn wisselende jaargetijden, bouwt zij al schilderend de compositie op van bloemen, een stilleven, of het landschap. Verschillende keren viel zij in de prijzen bij exposities in Friesland en een eerste prijs was er op de 'Art Expo' in Amsterdam. Bezoekers zijn welkom in Galerie-Atelier van Klaske, waar onder andere haar nieuwste aquarellen worden tentoongesteld. Klaske werd geboren op 14 mei 1948 in Friesland, waar zij nog steeds woonachtig is in Rottevalle. Reeds op jonge leeftijd werd zij geboeid door de diverse mogelijkheden op het gebied van creativiteit. Zo maakte zij een tijdlang kunstwerken van brooddeeg en klei. In 1992 heeft zij voor het eerst in haar leven een penseel ter hand genomen en is zij begonnen haar gevoelens voor bloemen in schitterende aquarellen tot uitdrukking te brengen.

Geraakt door de natuur bouwt zij al schilderend haar compositie op van bloemen, stillevens of landschappen. Reeds vijf keer ontving zij een prijs tijdens een expositie in Friesland en een eerste prijs op de Art Expo 1997 in Amsterdam.
De openingstijden van de galerie zijn als volgt: vrijdags van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdags van 13.00 tot 17.00 uur, zondags van 13.00 tot 17.00 uur. Paasmaandag van 11.00 tot 17.00 uur.