Het Christelijk Genemuider Mannenkoor.
Het Christelijk Genemuider Mannenkoor. Foto: Ingezonden

Genemuider Mannenkoor in Damwâld

DAMWALD - Na het succes van de Verenigde Veluwse Koren in oktober 2018, komt het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo uit Genemuiden en omgeving op 30 maart naar de Gereformeerde Kerk aan de Foarwei in Damwâld voor de vierde editie van Zingend naar de Zondag. Naast de zang van het mannenkoor staan er wederom samenzang liederen op het programma.

Het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo groeide in vijftig jaar tijd uit tot een begrip in Genemuiden en verre omstreken. Het koor, met meer dan 140 enthousiaste zangers, vertolkt geestelijke liederen, klassieke werken, vaderlandse liederen en natuurlijk Psalmen. Zowel vierstemmig als met de unieke Genemuider bovenstem.

Dit alles onder leiding van Harm Hoeve uit Rouveen. Deze dirigent met conservatorium-achtergrond en de professionele musici, dragen bij aan de kwaliteit. Stereo investeert voortdurend in zang en presentatie. Dat resulteert in meer regionale en nationale aandacht. Stereo draagt Gods Evangelie uit door middel van zang via concerten en muziekdragers zoals CD's. De organist voor deze avond is Jorrit Woudt uit Enschede. Hij begeleidt de samenzang en het mannenkoor. Hij is ook pianist, docent en dirigent. Dat laatste van drie gemengde koren en een mannenkoor. Tevens is Jorrit een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Verder is hij actief als arrangeur en componist van voornamelijk koormuziek.

De presentatie is in vertrouwde handen van de eigen predikant Ds. Boukes.
Hij is sinds 1992 verbonden aan de Gereformeerde Kerk van Damwâld. Aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.