Het Boekenweekessay 'Mijn moeders strijd' is geschreven door 
Murat Isik (Links op de foto).
Het Boekenweekessay 'Mijn moeders strijd' is geschreven door Murat Isik (Links op de foto). Foto: Ingezonden

Boekenweek zaterdag van start in Drachten

DRACHTEN - Zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start. Met het thema 'De moeder de vrouw' organiseert Bibliotheek Drachten leuke evenementen en acties.

Zo wordt er een lezing door Annegreet van Bergen georganiseerd. Annegreet van Bergen is auteur van de boeken 'Gouden Jaren' en 'Het goede leven'. Tijdens de lezing zal zij vertellen over het schrijverschap en haar eigen boeken.

Het Boekenweekessay is dit jaar geschreven door Murat Isik, 'Mijn moeders strijd'. Murat Isik won met 'Wees Onzichtbaar' de 'Libris Literatuur Prijs 2018'. Hij vertelt in het essay het verhaal over zijn moeder Aynur. Zij werd geboren in een dorp in Oost-Turkije en kwam terecht in de Bijlmer, waar ze een jarenlange emancipatiestrijd voerde. Het is een prachtig, ontroerend portret van Aynur.
Speciaal voor de Boekenweek hebben de medewerkers van Bibliotheek Drachten 'Boekenweektasjes' samengesteld. In het linnen tasje vind je twee boeken in het thema 'De moeder de vrouw' die allemaal persoonlijk zijn aangeraden en geselecteerd door de medewerkers. Ook vind je er leuke extra's in het tasje, zoals het boekenweekmagazine en leuke kortingen. In totaal zijn er 75 tasjes gevuld.