Orgelconcert

DOKKUM - Zondagavond 24 maart is er een orgelconcert in Dokkum.

In een orgelvesper ligt een sterk accent op de muziek. Organist Auke de Boer zal bij de gezongen liederen uit de rijke schat van de orgelmuziek putten met werken die zich goed vertolken op Flentrop-Helman Orgel uit 1979/1688. Ook muziek van Johann Walther en Georg Kauffmann uit de bundel met de naam 'Harmonische Seelenlust' zal ten gehore komen. Kauffmann noteerde als één van de weinige componisten met welke register samenstelling hij een voorspel gespeeld diende te worden. Auke de Boer geeft een kijkje in de keuken van de organist door zoveel mogelijk bij de gespeelde werken ook de gebruikte registraties aan te geven, zodat de luisteraar een indruk krijgt van de afzonderlijke klankkleuren van de orgelregisters. Dit orgelconcert begint om 19.30 uur in de Grote- of Sint Martinuskerk in Dokkum.

Kom techniek
ervaren in Burgum

BURGUM - Het blijkt erg lastig te zijn voor bedrijven om goede technische mensen te vinden. Jongeren kiezen te weinig voor een technische opleiding. Vrijdag 22 maart wordt bij Engie Energiecentrale een groot evenement georganiseerd om technici te wekken.

Van de autogarage om de hoek tot een biologisch zuivelbedrijf, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft een grote kans heeft een grote kans om een baan op eigen niveau te vinden. Ondanks alle positieve berichten is het beeld dat leerlingen hebben van techniek beperkt.

Bij de Engie Energiecentrale wordt een groot event georganiseerd waarbij technische ondernemers kunnen laten zien wat zij doen. De leerlingen kunnen de techniek zelf ervaren. De deelnemende bedrijven komen uit verschillende branches en geven hiermee een breed beeld van de mogelijkheden in de techniek. Bedrijven komen dus letterlijk naar de leerlingen toe. Tijdens het event worden presentaties gehouden over banen en werken in de toekomst, en worden er rondleidingen door de energiecentrale georganiseerd. Tevens kunnen kinderen meedoen aan een vlogbattle, waarmee een mooie vlogcamera gewonnen kan worden.

Kom techniek ervaren tijdens Techniek Tastbaar, vrijdag 22 maart van 14.00 tot 21.00 uur bij Engie Energiecentrale aan de Koumarwei 2 in Burgum.

Bloemenactie

JISTRUM - Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum gaat woensdag 27 maart weer bij de deuren langs in Jistrum en Eastermar/Skulenboarch. Van 18.00 tot 20.30 uur kunt u hen verwachten met voorjaarsbloeiers die uw tuin flink wat kunnen opfleuren.