Opening Slingehof in Drachten

DRACHTEN - Nu de verbouwing van Slingehof achter de rug is, wordt het tijd voor de opening op 23 maart.

Veel mensen zal het niet zijn ontgaan, hijskranen, vrachtwagens en komen en gaan van vaklieden. Maar de verbouwing van Slingehof in Drachten is achter de rug, dus men maakt zich klaar voor de opening, die plaatsvindt op 23 maart. Dankzij de verbouwing is er nu veel meer mogelijk. Op het gebied van afscheid, uitvaart en herdenken, maar ook is de nieuwe Slingehof de plek voor ontmoeting en bezinning. Het pand biedt uitzicht op de levendigheid van een woonwijk en tegelijk op rust, stilte en groen.

Op zaterdag 23 maart van 11.00 tot 13.00 aan de Overstesingel 1 in Drachten. Meer informatie staan op www.dle-drachten.nl.

Brunch Drachten

DRACHTEN - Stichting Hart van Hoop organiseert donderdag 21 maart een brunch.

Deze brunch is er voor iedereen die graag andere mensen wil ontmoeten. Het doel hiervan is om mensen te verbinden met elkaar. Stichting Hart van Hoop organiseert activiteiten die mensen bij elkaar brengen. Op donderdag 21 maart tussen 11.00 en 13.00 aan De Zool 60 in Drachten. Opgave is verplicht, kijk hiervoor op www.hartvanhoop.nl.

'Prins siket
prinses'

OENTSJERK - Toanielferiening Sabeare speelt op 22 en 23 maart het stuk 'Prins siket prinses'.

Het verhaal achter 'Prins siket prinses' begint met drie vrouwen uit Oost-Europa. Wat moeten die hier? Waarom heeft de dochter van de baron zo'n verdriet, of is dat gespeeld verdriet? En wat doet de ploeg van RTL4 in het Koninklijk Paleis? De spelers van Sabeare zullen deze vragen beantwoorden.
Anneke Hogeveen en Sietske Douma hebben hun uiterste best gedaan om een aantal elementen te mengen tot een prachtig Fries toneelstuk.

'Prins siket prinses' wordt gespeeld op 22 en 23 maart in Pro Rege, aan de Rengersweg, in Oentsjerk.

Collecteweek ZOA

BURGUM - Volgende week, van 24 tot en met 30 maart, collecteren vrijwilligers in Burgum voor de stichting ZOA.

De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 68,5 miljoen mensen in oorlogsgebieden die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. ZOA helpt met schoon drinkwater, voedsel en onderdak totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen.