Pianodocenten komen met hun studenten een concert geven in Olterterp.
Pianodocenten komen met hun studenten een concert geven in Olterterp. Foto: Ingezonden

Klassiek lenteconcert in het thema 'Water'

OLTERTERP - Zaterdag 23 maart vindt er een klassiek lenteconcert plaats in Olterterp, vlakbij Beetsterzwaag.

Piano-docenten Nata Tsvereli en Paul Komen komen met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium. Deze professionele musici, die doceren en studeren aan het Conservatorium in Groningen voor hun Master of Music, spelen klassieke kamermuziek geïnspireerd door het thema 'Water'.

Composities van onder andere Mendelsohn Tchaikovsky, Debussy, Liszt, Berio, Ravel en Rachmaninoff voor piano solo en vierhandig worden ten gehore gebracht.

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland. Tegelijkertijd heeft de school een internationale uitstraling en niveau. De missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in de hedendaagse samenleving.

Stichting Cultuur Beetsterzwaag (Cultbee) brengt cultuur dichtbij door culturele evenementen en concerten te organiseren in Beetsterzwaag en omgeving.
Het concert wordt georganiseerd door Cultbee, in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium en vindt plaats in St. Hippolytuskerk, aan de Achterwei 6 in Olterterp, tegenover Hotel-Restaurant 'Het Witte Huis' vlakbij Beetsterzwaag. De ontvangst is om 15.30 uur met koffie en thee. Om 16.00 uur begint het concert. Entree kost €11,- per persoon. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn te koop bij DA Drogisterij Ans, aan de Hoofdstraat 36, in Beetsterzwaag of per mail via cultuur@cultbee.nl. Meer informatie staat op www.cultbee.nl. Reserveren is aanbevolen.