Accordeonorkest de Meldij speelt onder 
leiding van Hotze Jelsma.
Accordeonorkest de Meldij speelt onder leiding van Hotze Jelsma. Foto: Ingezonden

Accordeonorkest de Meldij in Drachten

DRACHTEN - De zandloper als symbool voor het steeds maar doorgaan van de tijd is het thema van een concert dat plaatsvindt op woensdag 27 maart.

Accordeonorkest De Meldij onder leiding van Hotze Jelsma speelt toepasselijke melodieën als 'Passing Time' van Clannad, 'All this Time' van Maria Mena, en ook 'Onderweg' van Abel.

Twee composities

Het bijzondere van dit orkest is dat tijdens dit concert twee originele composities van plaatselijke componisten in première gaan, een nieuwe versie van 'Dans van de Kraanvogel' van Arie van Lienen en 'The Big Boss' van Erik de Boer. Er zal een eerste uitvoering zijn van 'Tijd en Afscheid'. Dat is een solo op accordeon van Erik de Boer. Er hoort een gedicht en schilderij bij. Het schilderij zal getoond worden tijdens het concert en het gedicht wordt ook voorgedragen door Erik.

Daarnaast zijn er bijdrages van Het Volwassen Orkest, zangeres Ilse Spall en concertinaspeler Sietze Ketelaar. Om de veranderingen in het concert goed te laten verlopen, zijn Andries en Pieter Brouwer aanwezig met een pauzemuziekje op accordeon en viool.

Het concert begint om 20.00 uur in de Kleine Zaal van De Lawei, aan de Laweiplein 1. Entree kost €6,-. Reserveren wordt aanbevolen, dit kan via hotze@hotzejelsma.nl.