Bijeenkomst over het christendom

BOELENSLAAN - Op woensdag 27 maart wordt er een bijeenkomst over het christendom georganiseerd.

Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of gedood om hun geloof. Hier in Nederland is het vanzelfsprekend om een bijbel in de kast te hebben staan of om openlijk over je geloof te kunnen praten. In Noord-Korea is dat niet het geval. Daar kan het in het bezit hebben van een bijbel er toe leiden dat je met je hele gezin in een concentratiekamp wordt opgesloten. In moslimlanden kunnen christenen vaak alleen in kleine groepen samenkomen in het geheim.

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt bijbels en geeft trainingen en praktische hulp aan christenen in ruim 50 landen. Een spreker van Open Doors vertelt over de christenvervolging en eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. De verhalen zijn schrijnend maar bevatten een inspirerende boodschap over volharding in het geloof, moed en de kracht van gebed.

Waar worden christenen vervolgd en waarom?

Een spreker van Open Doors vertelt over christenvervolging onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom?

De bijeenkomst is vanaf 20.15 uur in het Witte Kerkje in Boelenslaan.