De Acro Academy kon zich goed meten met de internationale top.
De Acro Academy kon zich goed meten met de internationale top. Foto: Ingezonden

Goud en brons voor Acro Academy

PORTUGAL - In Maia, Portugal, werd van 7 tot 10 maart een groot internationaal acrogymtoernooi gehouden: de Maia International Acro Cup. Aan het toernooi deden honderden gymnasten uit ruim 20 landen mee. Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland deed met succes mee.

In de jongste leeftijdscategorie wisten Carola van Dijk uit Drachten en Inge Stienstra uit Houtigehage een prachtige vijfde plaats te behalen en daarmee ruim dertig teams te verslaan. Het paar is een combinatieteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen. Bij de categorie Jeugd groot succes voor Xiao Mei Harms uit Drachtercompagnie. Zij is met partners Lisanne Hulder en Inge Speerstra ook een combinatieteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen en wist met een schitterende oefening de hoogste trede van het erepodium te betreden.

In de finale 12-18 jaar was er een bronzen medaille voor de imponerende oefening van Marten-Lin Visser uit Boornbergum en zijn partner Tess Offringa uit Bakkeveen. Zij zijn een combiteam Acro Academy SV donkerbroek net als het damespaar Robin Hooijenga (Oudega) en Anna Koster dat in de finale zevende werd. Junior 13-19 gymnasten Amber Bosma en Famke van Wieren uit Drachten wisten met hun partner Lian Boersma een vijfde plaats te halen. Daarnaast werden de Junioren1 teams van de Acro Academy derde in de teamcompetitie.