Veneboerloop

DRACHTEN - Ongeveer 350 lopers deden zaterdag 9 maart mee aan de vijftiende editie van de Veneboerloop in Drachten. Een harde wind domineerde het parcours, maar het bleef gelukkig droog.

Hardlopers konden kiezen uit een parcours van 5 of 10 kilometer. Voor de jeugd was er de kidsrun. De Veneboerloop was voor leden van Impala tevens het clubkampioenschap over de weg. Alwin Heijting uit Erm finishte als eerste man op de 10 kilometer in 33,18 minuten. Bij de vrouwen was dat Lizzette de Vegt van Atletiekvereniging Impala uit Drachten in een tijd van 39,40 minuten. Hiermee verdiende zij ook de titel clubkampioen in deze categorie. Bij de heren werd Henri Harmsen clubkampioen van Impala.

Met een snelle tijd van 15,35 minuten kwam Tom Hendrikse uit Assen bij de 5 kilometer als eerste over de finish. Dione Schipper uit Steenwijkerwold was bij de dames eerste met een tijd van 20,27 minuten. Hannah Talstra van Impala, de winnaar in 2018, eindigde dit jaar als derde. Met haar tijd werd zij clubkampioen bij de dames op de 5 kilometer. Bij de heren ging deze titel naar Jesse Joram Stork.

Aan de start van de kidsrun van 1,5 kilometer verschenen veel sterke lopers. De Sneeker Sam van der Werf werd met een scherpe tijd van 5,09 minuten eerste. Bij de meisjes behaalde Tess Jaarsma, eveneens uit Sneek, de eerste plek in een tijd van 5,37 minuten. Bij de jongste deelnemers tot en met 11 jaar werden Jesse de Zwart en Zoey de Vries, beide van Impala, eerste.