Een speler van Kollum probeert het Zwaagwesteinde moeilijk te maken met een sliding. Foto: Henri van Wieren en Sake Beerstra.

Zwaagwesteinde boekt derde zege op rij

DE WESTEREEN - In een matige voetbalwedstrijd, waarvoor overigens de wind als geldig excuus kon worden gebruikt, heeft VV Zwaagwesteinde zaterdag een nipte zege geboekt op Kollum. Henk van der Wal kroonde zich tot matchwinner met een intikker vlak voor rust en daarmee won de gelukkigste van de twee.

In de vijfenveertigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, gezien het overwicht in het eerste bedrijf was dit verdiend. Marco van Leyen verlengde een vrije trap van Dennis Stienstra bij de eerste paal. Doelman Andries Dijkstra moest een rebound toestaan, waarna Henk van der Wal scoorde: 1-0.

Na rust had Kollum de wind mee en Zwaagwesteinde werd onder druk gezet. Een vrije trap van Robert Lietmeyer verdween net over het Westereender doel. Het Kollumer overwicht leverde nauwelijks gevaar op, de beste kans was nog voor Zwaagwesteinde toen Wymer de Vries de bal uit een voorzet van Jan Eisma net naast gleed. Pas in de slotfase drong Kollum echt aan en kreeg het kansen. Een kopbal van Henco Jan Bijlsma verdween net over en Benjamin Zondervan kreeg de bal via de kluts in de voeten. Van dichtbij schoot hij gehaast in de handen van de ingevallen keeper Johan Jan Kleefstra, die Randy van Malsen ook nog een behoorlijke mogelijkheid zag missen (naast).
Zwaagwesteinde kon voor de derde keer op rij drie punten bijschrijven. Voor de Kollumers, vooraf toch door velen gezien als kampioenskandidaat nummer 1, betekende deze nederlaag het vierde verlies op rij.