Be Quick Dokkum (blauw-geel tenue) wist geen punt te pakken van Winsum.
Be Quick Dokkum (blauw-geel tenue) wist geen punt te pakken van Winsum. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest in blessuretijd

DOKKUM - Een zure nederlaag voor de Dokkumers, zaterdag tegen Winsum. Na een verdiende 1-0 ruststand kreeg het team van trainer Henk Konings voldoende kansen om afstand te nemen. Toen de mogelijkheden niet werden benut, viel de gelijkmaker aan de andere kant. In de extra tijd onderstreepte ex-prof Rogier Krohne zijn klasse met een prima kopbal, 1-2.

Al in de tweede minuut werd Be Quick gevaarlijk met een kans voor Rudolf Banga. Met de stevige wind dwars over het veld was het moeilijk voetballen. Be Quick had een klein overwicht en na een half uur viel de fraaie openingstreffer. Na een aanval via Janco Wiersma kwam de bal bij Rudolf Banga, die vervolgens Richard Kempenaar knap bediende. Kempenaar passeerde keeper Germen Bouwman met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek. Een kwartier voor het einde viel de gelijkmaker. Op rechts speelde Krohne de bal listig in op de vrijstaande Thomas Kauw en hij zorgde met een harde diagonale schuiver voor 1-1. Vanaf dat moment nam de druk van Winsum toe.

Ondertussen had Aron Beintema zijn tweede gele kaart ontvangen en mocht Be Quick met tien spelers proberen het ene puntje veilig te stellen. Krohne maakte echter voor de derde week op rij zijn beslissende doelpunt en werd daarmee opnieuw het goudhaantje voor de Groningers.