Dubbel verlies basketballers Penta

DRACHTEN – Zowel de basketheren als de dames van Penta speelden zaterdag thuis. Ondanks prima spel trokken beide teams aan het kortste eind.

De dames traden aan tegen BVG uit Groningen. Lange tijd ging de strijd gelijk op. Na een 20-17 voorsprong van Penta in het tweede kwart trok BVG de wedstrijd langzaam naar zich toe. Via een 30-33 achterstand bij rust kwam Penta weer langszij met 43-43 eind derde kwart. In de slotfase liet Penta verdedigend steken vallen, waardoor BVG met 56-64 de overwinning zeker stelde. Na een zinderend spannende strijd leken de heren van Penta met 60-59 kort voor tijd kansrijk tegen Oaters, dat zich koelbloediger toonde in de slotfase: eindstand 60-63. Topscoorders dames Ilonka Debets 20, Mano Maychrzak 12 punten. Heren Edo Slump 30, Beau Scheer 14 punten.