De Kollumer Katloop start in het centrum van de plaats op 26 april.
De Kollumer Katloop start in het centrum van de plaats op 26 april. Foto: Ingezonden

Achttiende Kollumer Katloop op 26 april

KOLLUM - Vrijdag 26 april wordt de Kollumer Katloop voor de achttiende keer gehouden. De Katloop vindt altijd plaats tijdens de gezellige Kollumer Katdagen, inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving.

De Katloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als de vorige keren twee afstanden te lopen: 6,4 kilometer en 13,8 kilometer.

Verder is er voor de jonge lopers een scholierenloop, die om 18.00 uur begint, ook in de Voorstraat. Deze scholierenloop is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen uit Kollum en omliggende dorpen. Om alvast in de sfeer te komen en goed voorbereid te starten is er ook dit jaar voor de scholierenloop een gezellige gezamenlijke warming-up.

Deze warming-up begint om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van sportcentrum Perfect fit uit Kollum.

Deelname aan de scholierenloop is gratis. De andere lopers betalen
€ 9,- per persoon (via de site www.kollumerkatloop.nl), ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 kilometer loopt. Inschrijving op de dag zelf kan ook, maar is 1 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bij Sporthal vanaf 18.00 uur.

Alle deelnemers aan de 6,4 en 13,8 kilometer krijgen als aandenken een mooi Techno-loopshirt mee naar huis. De opbrengsten van de Katloop gaan, na aftrek van de kosten, naar Spieren voor Spieren.

Wie meer informatie wil hebben kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl, of mail naar: info@kollumerkatloop.nl

De Katloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.