Ilse van der Meulen van KV Drachten (links) neemt een vrije bal.
Frank Bruin van De Waterpoort verdedigt Wim Braam (30) energiek.
Ilse van der Meulen van KV Drachten (links) neemt een vrije bal. Frank Bruin van De Waterpoort verdedigt Wim Braam (30) energiek. Foto: Janko van der Kooi fotografie

Drachtster korfballers weer aan kop na winst

DRACHTEN - Na een korte rustpauze vanwege de voorjaarsvakantie pakte Korfbalvereniging Drachten de draad weer op tegen KV De Waterpoort uit Sneek voor de beslissende fase in de competitie. Drachten deed wat het moest doen en won verdiend van de Snekers met 28-22.

Het was Drachten dat voortvarend opende en binnen een paar minuten de 3-0 op het bord had. Daarna deed De Waterpoort via vooral de heren wat terug en maakte er samen met de Drachtsters een aantrekkelijk schouwspel van. Aan het eind van de eerste helft leek Drachten een gaatje te slaan, maar De Waterpoort dichtte met veel energie het gat toch weer. De ruststand was 12-11 in het voordeel van de Drachtsters en dat beloofde veel goeds voor de tweede helft.

In de tweede helft sloeg Drachten weer een gaatje, een beslissend gaatje naar later bleek. De Waterpoort leek toen de tol te moeten betalen voor hun zware fysieke werk hoewel de Sneker heren scherp bleven. Op 22-19 was het verzet gebroken en toen ook nog Wilfred Oostra met scherp begon te schieten was de wedstrijd gelopen en eindigde in een verdiende 28-22 overwinning. De mooiste goal van de wedstrijd was zonder twijfel voor Wilfred Oostra. Omdat concurrenten De Wâlden en Ritola hun wedstrijden verloren voert Drachten door de winst op De Waterpoort de ranglijst weer aan. Met nog drie wedstrijden te gaan waarvan twee tegen naaste concurrenten CSL en De Wâlden heeft Drachten alles weer in eigen hand, maar eenvoudig zal het niet worden. Spannend blijft het tot de laatste wedstrijd.

De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 5, Wilfred Oostra 5, Siemen Jan Miedema 5, Ilse van der Meulen 4, Wim Braam 3, Lyssa van der Ende 3, Milan Mulder 1, Anouk de Boer 1, Doenja Payer 1.