L.A.P. Atelier krijgt steun van Kans Fonds

LEEUWARDEN - Het L.A.P. Atelier, de sociale onderneming van Fier en A House of Happiness krijgt steun van het Kans Fonds. Jonge slachtoffers van geweld die in het naaiatelier werken krijgen geld van het fonds aangeboden, voor de training 'De Nieuwe Toekomst'.

Deze training moet hen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ook kan er een extra leermeester worden aangenomen, waardoor het atelier vaker open kan zijn.

Annemarie van Rijn, projectleider van het L.A.P. Atelier, is enorm blij met deze steun. "Op deze manier kunnen we ons atelier een boost geven en nog meer inzetten op de economische zelfredzaamheid van de vrouwen die er werken. Voor deze doelgroep is die zelfredzaamheid en controle over hun eigen leven enorm van belang".
De Nieuwe Toekomst is een groepstraining die specifiek voor vrouwen die te maken hebben gehad met (ernstig) geweld ontwikkeld. Activering en het toekomstperspectief staan binnen deze training centraal. Met ondersteuning van een vrijwillige coach maken de vrouwen hun eigen ontwikkelingsplan die ze dan uit gaan voeren. Deze training heeft een motiverende en praktische aard.

Webshop

Het L.A.P. Atelier uit Leeuwarden is een sociale onderneming en een samenwerkingsverband tussen Fier en A House of Happiness. Het Atelier is opgezet om jonge slachtoffers van geweld weer een toekomstperspectief te bieden. In het atelier maken ze waardevolle producten van reststoffen en die verkopen ze via een eigen webshop.