Werken met een lasersnijder vraagt kennis en expertise.
Werken met een lasersnijder vraagt kennis en expertise. Foto: Ingezonden

Lichtslinger en lasersnijden in bibliotheek

DRACHTEN - Wimke Tolsma, auteur van het boek Smûk, geeft op donderdag 28 maart van 19.00 tot 21.00 uur de workshop Lichtslinger maken met origami lampionnetjes in Bibliotheek Drachten.

Hartstikke smûk: een lichtslinger van origami-lampionnetjes. Een echte eyecatcher in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Tijdens de workshop Lichtslinger maken door Wimke Tolsma, kun je gebruik maken van een grote collectie papier met leuke prints, waarvan je origami lampionnetjes gaat vouwen.

Deze lampionnetjes bevestig je aan het lichtsnoer.

De toegangsprijs is €22,50 (bibliotheekleden betalen €17,50). Dit is inclusief materiaalkosten van €5,- per persoon. Kaarten voor de workshop zijn te koop bij de klantenservice in de bibliotheek en online via www.bibliotheekdrachten.nl.

Leer lasersnijden

Op dinsdag 2 april organiseert het FabLab van Bibliotheek Drachten van 19.15 tot 21.00 uur de workshop Bedien de lasersnijder. Met een lasersnijder kun je papier, karton, leer, stof, hout en plexiglas haarfijn uitsnijden en graveren. Het werken met de lasersnijder vergt kennis en expertise. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe de machine werkt en hoe het maximale resultaat behaald kan worden. De workshop is geschikt voor volwassenen. De kosten voor de workshop zijn €35,- (€32,- voor bibliotheekleden). Materiaalkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Kaarten voor de workshop zijn te koop bij de klantenservice in de bibliotheek en online via www.bibliotheekdrachten.nl.