Sjoerd Lampers benadrukt het belang van goedgevormde leren binnenzolen.
Sjoerd Lampers benadrukt het belang van goedgevormde leren binnenzolen. Foto: Actief Media

"Plastic gelzooltje vergroot uw probleem"

BURGUM - Lampers Schoenen in de Schoolstraat in Burgum heeft schoenen met een goed voetbed. "Dat is belangrijk. Bij het ouder worden ontstaan anders klachten."

Neem je het niet al te nauw met het voetbed in schoenen, dan raakt op termijn het peesblad geïrriteerd, met pijnlijke voeten tot gevolg, zegt Sjoerd Lampers. "Vooral bij het stilstaan, heeft men hier last van."

Een ander probleem bij het ouder worden, zijn de vetkussentjes die onder de voeten verdwijnen. "Je voetkussentjes vangen de schokken op bij het lopen. Verdwijnen ze, dan is het belangrijk dat schoenen dit compenseren."

Schoenen met een goed voetbed, raadt Sjoerd Lampers daarom aan. Hij waarschuwt: "In de handel zijn gelzooltjes te koop. Ze bestaan uit twee laagjes plastic met daartussenin wat gel. Als je daar op gaat staan, drukken je voeten de gel aan de kant en sta je op het plastic. Het gevolg is dat je voeten zweterig worden en kwetsbaar. In plaats van dat je problemen oplost, creëer je ze juist."

Schoenen met een ademende, leren binnenkant, geven een beter voetklimaat. Een goede pasvorm, geeft ondersteuning. Merken met een variatie aan breedte- en lengtematen bieden voor iedere voet een passende schoen. Onder meer Finn Comfort, Durea en Stuppy voldoen aan deze eisen. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar bij Lampers Schoenen.

Schoolstraat 24, Burgum | Open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9.30 uur