De Kruidhof in Buitenpost, hortus in Fryslân.
De Kruidhof in Buitenpost, hortus in Fryslân. Foto: Wiebe Terpstra

Verzelfstandiging De Kruidhof in beeld

BUITENPOST - De verzelfstandiging van De Kruidhof in Buitenpost is nog niet van de baan. "Er wordt op dit moment nog gewerkt aan het onderzoek richting verzelfstandiging. De verwachting is dat het college van b. en w. hier begin april van dit jaar een besluit over kan nemen", meldt het college in een brief aan de raad.

Voor de uitvoering van dit onderzoek wordt gewerkt met een projectgroep, waarin ook een vertegenwoordiging van het personeel van De Kruidhof zitting heeft. Daarnaast wordt het personeel van De Kruidhof periodiek bijgepraat over de laatste stand van zaken", meldt de brief. Die is een antwoord op vragen van de raadsfractie van GroenLinks over de stand van zaken.

Het collegebesluit op basis van het onderzoek wordt begin april verwacht. Daarna wordt de gemeenteraad op de hoogte gebracht. "Dat zal naar alle verwachting op zijn vroegst eind april of begin mei zijn." Het college houdt rekening met uitgangspunten van de raad: garantie voor de toekomst van De Kruidhof, een overgangsregeling voor het zittende personeel, afspraken over vervanging, dan wel groot onderhoud van gebouwen en waarborgen "voor de unieke cultuurhistorische, wetenschappelijke en toeristische waarde van de tuin."