Willem Wilstra vertelt over het skûtsje De Jonge Trijntje, dat hier ligt afgemeerd in de Drachtstervaart.
Willem Wilstra vertelt over het skûtsje De Jonge Trijntje, dat hier ligt afgemeerd in de Drachtstervaart. Foto: Ingezonden

Bezoek skûtsje De Jonge Trijntje

DRACHTEN - Zaterdag 23 maart kun je een kijkje nemen op het skûtsje De Jonge Trijntje. Oud varensman Willem Wilstra vertelt deze middag tussen 14.00 en 15.00 uur alles over dit bijzondere schip en zijn geschiedenis.

Kom meer te weten over de kunst van de originele scheepsbouw, de romp van zo'n schip, het varen zonder motor en het leven aan boord in de kleine roef. De Jonge Trijntje ligt in de Passantenhaven, Moleneind zuidzijde 71, Drachten.

De activiteit is gratis te bezoeken, vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan bij de klantenservice van de bibliotheek of online via www.bibliotheekdrachten.nl.

Willem Wilstra is te leen op Leen een Fries, het platform van de Friese Bibliotheken. Op deze website staan ruim tweehonderd Friezen met een bijzondere hobby die hier graag, gratis en kleinschalig, over vertellen. Bezoekers van de site kunnen een Fries 'lenen' en hier een afspraak mee maken.

Leen een Fries

Bibliotheek Drachten organiseert dit seizoen een aantal groepsleningen, waarbij meerdere mensen zich kunnen aanmelden voor de activiteit van de leen-Fries.

Op zaterdag 23 maart is dit Willem Wilstra met Op het skûtsje De Jonge Trijntje.

Tips van een schijver

Op zondag 7 april is dit Nowelle Barnhoorn met Tips van een schrijver en dinsdag 21 mei is dit Jacob van der Weij met In het spoor van de Hannekemaaiers. Aanmelden hiervoor kan zoals bovenvermeld.