De nieuwe oefen- en lesruimte van Golfclub Lauswolt.
De nieuwe oefen- en lesruimte van Golfclub Lauswolt. Foto: Ingezonden

Golfclub Lauswolt heeft nieuw gebouw

BEETSTERZWAAG - Na vele aanpassingen in de baan met waterpartijen en bunkers vond Golfclub Lauswolt het hoog tijd om opnieuw te innoveren. Kortgeleden realiseerde ze een nieuw gebouw op de Driving Range.

Met de komst van het nieuwe gebouw maakt de golfclub een verdere kwaliteitsslag. Naast grote afslagplaatsen, mooie ruimtes voor lockers en handicarts, heeft de golfschool een prachtige oefen- en lesaccommodatie gekregen. Er is een nieuw gebouw verrezen dat voorzien is van 322 zonnepanelen. Hiermee kan de golfclub in haar eigen energie voorzien. Dit gebouw wordt op 15 maart door de burgemeester van de gemeente Opsterland, Ellen van Selm, geopend.

De ruime en lichte lesruimte van de golfschool is verwarmd en afsluitbaar waardoor de lessen in de wintermaanden gewoon door kunnen gaan, ook bij extreem weer. De golfpro's hebben de beschikking gekregen over meetapparatuur, zodat alles wat van invloed is op de balvlucht kan worden gemeten, geanalyseerd en opgeslagen.

Daarnaast hebben de golfprofessionals de beschikking over hoge snelheidscamera's die de golfswing van de golfer kunnen vastleggen. Met deze nieuwe apparatuur kunnen de pro's zowel binnen als buiten zien waar verbeterpunten liggen voor de leerling om beter te gaan golfen.

Ook is er verlichting aangebracht op de Driving Range, zodat in de winter het oefenterrein geheel verlicht wordt en er 's avonds getraind kan worden. Wilt u kennismaken met de golfclub of met de golfsport, dan kan dat op de Open Dag op zaterdag 23 maart van 11.00 tot 16.00 uur.