Wijkverpleegkundige Sandra van Gorsel en verzorgende IG Toos Daalmans verlenen thuiszorg in de regio Trynwâlden.
Wijkverpleegkundige Sandra van Gorsel en verzorgende IG Toos Daalmans verlenen thuiszorg in de regio Trynwâlden. Foto: Actief Media

Thuiszorg van Patyna: "Met elkaar zorgen wij ervoor dat u thuis kunt blijven wonen"

OENTSJERK - Vorige week kwam het nieuws dat Bedriuwenpleats It Avontoer dienstencentrum Heemstra State overneemt van zorgorganisatie Patyna. Het thuiszorgteam van Patyna blijft echter gewoon zorg verlenen in de Trynwâlden. Door de grote vraag breidt men het werkgebied zelfs uit.

"Naast de Trynwâlden richten wij ons nu ook op plaatsen als Burgum en Feanwâlden", zegt wijkverpleegkundige Sandra van Gorsel van het thuiszorgteam Oentsjerk. Naast een wijkverpleegkundige bestaat het team uit zorgkundigen en zorgondersteuners. Patyna thuiszorg biedt verzorging, verpleging, nachtzorg, hulp in de huishouding, vakantiezorg en individuele begeleiding. Er zijn daarnaast korte lijnen met onder andere de huisarts, apotheek en fysiotherapeut. "Wij kijken samen met de cliënt wat er nodig is om thuis te blijven wonen. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week kunnen wij zorg leveren", vertelt Van Gorsel. "Omdat wij in kleine teams werken, zien cliënten veel dezelfde gezichten, zodat er echt een vertrouwensband ontstaat."

Sinds anderhalf jaar werkt Patyna met een elektronisch cliëntendossier. Volgens verzorgende IG Toos Daalmans werkt dit fantastisch. "Wij hebben alle informatie op een tablet. Daarnaast heeft de familie van de cliënt online ook inzage in het dossier, zodat deze altijd op de hoogte is."

Wilt u meer informatie of wilt u thuiszorg aanvragen voor uzelf of iemand anders? Bel dan: 0900 - 1722 of stuur een email naar:
thuiszorg@patyna.nl | www.patyna.nl