Minze Dijksma, Griet Wiersma en Piter 
Wilkens treden op in De Kruisweg in Damwâld.
Minze Dijksma, Griet Wiersma en Piter Wilkens treden op in De Kruisweg in Damwâld. Foto: Pier van der Heide, Akkrum

'Fljimsk' brengt 'Wêr sil dit hinne...?'

DAMWALD - Drie Friese toppers 'theaterdieren' bundelen opnieuw hun krachten. Zangeres Griet Wiersma, troubadour Piter Wilkens en goochelaar Minze Dijksma spelen 'Wêr sil dit hinne...?' dit seizoen voor het laatst. Pas na de zomervakantie keren zij gedrieën terug.

Griet Wiersma en Piter Wilkens boeien en ontroeren met hun zangtalent en brengen ook verrassende duetten. Minze Dijksma verbluft het publiek met zijn goochelkunsten. In de vele sketches worden hun afzonderlijke kwaliteiten een komische optelsom. De komische typetjes van Griet, gecombineerd met de gortdroge humor van Piter en Minze.
Met dit Friestalige programma kan het publiek een avondje alle zorgen uit het dagelijkse leven vergeten en zich verbazen over de jachtige wereld waarin we leven. Griet, Piter en Minze vragen zich dan ook af: 'Wêr sil dit hinne…?'

Deze afwisselende show komt op zaterdag 23 maart naar De Kruisweg in Damwâld. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij Primera Van der Weg in Damwâld, tel. 0511-423900 en bij De Kruisweg af te halen, te bestellen via 0511-705580 of online te kopen www.dekruisweg.nl, ga naar agenda, klik op Fljimsk en ticket online.
Wiersma en Dijksma werkten tot en met 2013-2014 samen met kleinkunstenaar Teake van der Meer. Omdat die zei te willen stoppen, kwam het nieuwe trio tot stand.