Glaswerk van Peter Bes, één van de exposanten van 'Contrasten'.
Glaswerk van Peter Bes, één van de exposanten van 'Contrasten'. Foto: Ingezonden

Nieuwe expositie 'Contrasten' bij VAKwerk

BURGUM - Uit navolging van VAKwerk Dokkum hebben Hanneke en Tineke Brugman en Joke Ket VAKwerk Burgum opgezet. De nieuwe expositie 'Contrasten' is geopend en duurt tot en met 27 april 2019.

De doelstelling van VAKwerk Burgum is om leegstaande panden in het winkelgebied in Burgum in te richten met Verrassend Ambachtelijk Kunstzinnig werk. Ze zorgen ervoor dat de stoepen worden geveegd en de ramen worden gesopt, dat er geen hangjeugd rond de deur is en dat er geen vernieling of vervuiling is. Het inrichten van het pand wordt gedaan uit gezamenlijke huisraad. Aanvulling is gekocht bij Kringloop Estafette in Burgum.

Iedere twee maanden krijgen kunstenaars en ambachtslieden de kans om hun werk te exposeren. Dat gebeurt nu in een ruimte aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3. Openingstijden zijn woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, en elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. Hanneke, Tineke en Joke willen publiek op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een grote diversiteit aan kunst en ambacht. Dit betekent dat publiek vrij rond kan kijken zonder dadelijk de portemonnee te trekken en al voor een klein bedrag iets bijzonders kan kopen.