Muziek op Schoot

DRACHTEN - Muziek op Schoot voor de allerkleinsten is in Bibliotheek Drachten op zondag 17 maart.

Samen met je kindje dansen, spelen en zingen op instrumenten, dat is Muziek op Schoot. Het is niet alleen goed voor de motoriek van kinderen, maar ook hun zelfvertrouwen, spraak, taal en creativiteit worden hiermee ontwikkeld. Muziek op Schoot is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Doe mee en heb samen veel plezier. Kaarten kosten €3,- (bibliotheekleden mogen voor €2,- naar binnen) en zijn te koop bij de klantenservice van de bibliotheek en via www.bibliotheekdrachten.nl. Per kind mag er één ouder of begeleider gratis meedoen. De Muziek op Schoot duurt van 15.00 tot 15.45 uur.

Grote Schoonmaak bij de Spitkeet

HARKEMA - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart wordt er een grote schoonmaak bij de Spitkeet gehouden.

Deze schoonmaak zal zijn in het kader van NL doet. De Spitkeet wil het seizoen dit jaar starten met een opgeruimd, schoon en fris themapark en daar zijn vrijwilligers voor nodig De werkzaamheden zijn over twee dagen verdeeld, u kunt dus zelf bepalen welke dag u komt helpen. 's Ochtends om 8.30 uur begint de schoonmaak. Koffie, broodjes en soep wordt voor gezorgd. U kunt zich opgeven via www.nldoet.nl of direct bij de Spitkeet via info@despitkeet.nl of 0512-840431.

De Buurtkamer
bezoekt MooiWerk

DOKKUM - Op donderdag 14 maart brengt de Buurtkamer in Dokkum een bezoek aan MooiWerk.

MooiWerk is een creatieve winkel/atelier in Dokkum. Er wordt gewerkt met schapenleer en er worden houten sieraden verkocht. Om 9.30 uur wordt er begonnen met koffie/thee en wat lekkers. Daarna volgt er een rondleiding. Er is een expositie van schilderijen en potloodtekeningen. De ochtend duurt tot 11.00 uur, waarna er bij de Buurtkamer op de Oranjewal de gelegenheid is om na te praten of om te blijven lunchen. Het adres van MooiWerk Dokkum is Hoogstraat 30. Kosten voor deze ochtend bedragen €2,- per persoon. Aanmelden kan via het emailadres info@debuurtkamer.nl of 0624781330. De Buurtkamer is zelf ook vanaf 9.30 uur open.

Blokfluitensemble

ALDTSJERK - Zaterdag 16 maart om 15.00 uur geeft het Goedhout Ensemble een concert in Galerie Bloemrijk Vertrouwen aan de Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk. Goedhout Ensemble is een uit twaalf personen bestaand blokfluitensemble, onder leiding van dirigente Stella Boggia-van Maris uit Leeuwarden. Reserveren is mogelijk via mailadres gbvexposities@gmail.com.