Concert en kindercursus dwarsfluit

KOLLUMERZWAAG - Op zaterdag 16 maart verzorgt het Dwarsfluitensemble van cultuurcentrum de Wâldsang onder leiding van Paul Steemers een concert.

Voor deze gelegenheid wordt het ensemble uitgebreid met leden van het Noord Nederlands Fluit Collectief. Het zal dan ook grootser klinken dan ooit te voren door de toevoeging van extra dwarsfluiten en lage instrumenten, zoals de bas- en contrabas-dwarsfluit.

The Alan Parsons Project

Op het programma staan onder andere muziek van The Alan Parsons project, het Concerto Grosso van Manfredini en stukken uit The Phantom of the Opera en The Sound of Music.

Het concert vindt plaats in de Gereformeerde Kerk, Foarwei 97, Kollumerzwaag. De aanvang is 17.00 uur en de entree is gratis.

Kindercurus 'De Fluitbende'

Cultuurcentrum de Wâldsang start 'De Fluitbende'. Deze cursus is speciaal voor kinderen uit groep 4,5 of 6. Hierin leren ze in tien lessen spelen op de kleine dwarsfluit. Daarna kan overgestapt worden op de gewone dwarsfluit.

De kosten voor de hele cursus bedragen 50 euro. Dit is inclusief de bruikleen van een kleine dwarsfluit en een map met muziek.

Meedoen aan de "De Fluitbende" kan in Damwâld op de maandag, in Feanwâlden op de dinsdag en in Surhuisterveen op de woensdag.

Meer informatie is te vinden op de website www.cultuurcentrumdewaldsang.nl.