Dit dessert is genoeg voor vier personen.
Dit dessert is genoeg voor vier personen. Foto: Pixabay

Een verrukkelijke aardbeien-tiramisu voor vier personen

Aardbeien-tiramisu, een frisse variant van de gewone tiramisu. In deze variant wordt geen alcohol gebruikt, maar sinaasappelsap. Wat heb je nog meer nodig voor dit lekkere dessert?

Benodigdheden:

500 gram aardbeien, 250 milliliter slagroom, 4 zakjes vanillesuiker, 250 milliliter mascarpone, 1 pak lange vingers, 150 milliliter sinaasappelsap, 50 gram witte chocolade en als kers op de taart kun je nog een paar blaadjes munt toevoegen.

Hoe maak je aardbeien-tiramisu?

Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken in een zeef. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klop de mascarpone. Hierna klop je de slagroom door de mascarpone heen.
Pak een ovenschaal en bedek de bodem ervan met een laagje lange vingers.
Besprenkel de lange vingers met de helft van de sinaasappelsap. Verdeel de helft van het slagroom-mascarpone mengsel over de lange vingers. Snijd nu de kroontjes van de aardbeien als je dat nog niet had gedaan en snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de aardbeien over het mascarpone-slagroom mengsel. Rasp de witte chocolade, snijd de munt fijn en strooi het over de aardbeien.

Begin nu met een tweede laag. Bedek de aardbeien met een laagje lange vingers en giet de overige sinaasappelsap hier overheen. Schenk de rest van het mascarpone-slagroom mengsel over de lange vingers. Nog één laagje aardbeien toevoegen die je weer besprenkelt met de geraspte chocolade en de fijngesneden munt en het verrukkelijke dessert is klaar om opgegeten te worden. Je kunt dit nagerecht ook heel mooi garneren met aardbeien.