Koken op kampvuur tijdens Zadenmarkt

DRACHTEN - Tim en Leah van 'In het Wilde weg' geven een korte workshop tijdens de Zadenmarkt van het Noordelijk Zadennetwerk op 9 maart.

Tijdens de korte workshop koken op kampvuur met eetbare wilde planten leren Tim en Leah je welke planten je kunt eten en hoe je die kunt bereiden. Veel planten en paddenstoelen uit de natuur zijn eetbaar en blijken heerlijke groenten of kruiden te zijn. Gezamenlijk wordt er een wildpluksoep, bannockbrood en wilde kruidenspreads gemaakt.

Leah haar grote liefde voor natuur, eetbare wilde planten en gezond en lekker eten koken komen bij elkaar in de activiteiten die ze uitvoert bij In het wilde weg. Tim begon zijn carrière als natuurbelevingsgids en wil zijn enthousiasme en expertise nu graag delen tijdens workshops die hij samen met Leah geeft.

Tijdens de Zadenmarkt van het Noordelijk Zadennetwerk worden verschillende kinderactiviteiten, workshops en lezingen georganiseerd. Er staan talloze kramen vol zaden, wortels, knollen fruitbomen en -struiken en tuinboeken.
Het thema van dit jaar is 'gezond groen', hiermee wil de organisatie van het Noordelijk Zadennetwerk aandacht vragen voor een gezonde groene wereld.

Deze Zadenmarkt vindt plaats bij Kwekerij Passiflora aan de Akkers 5 in Drachten. De hele markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De workshop van Tim en Leah duurt van 12.00 tot 13.00 uur. Entree voor de markt kost €1,-. Deelname aan de workshop is gratis.