Doe ook mee met de Week Zonder Vlees

Van 11 tot en met 17 maart is de Week Zonder Vlees. Door gedurende één week geen vlees te eten is je milieudruk lager.

Met de Week Zonder Vlees willen de initiatiefnemers hiermee laten zien hoe positief de impact is van minder vlees eten en laten zien hoe makkelijk dit kan. Door inspiratie te delen van vegetarische recepten hopen ze dat veel mensen zich gaan inschrijven en zo een stukje meedragen aan de natuur. Ze hopen het jaarlijks te laten terugkeren en zo een vaste dag in de week te maken waarop mensen geen vlees eten.

Door één week geen vlees te eten bespaar je gemiddeld 130 liter water, dat anders gebruikt wordt voor irrigatie en de productie van vlees. Ook bespaar je ongeveer 76 kilometer autorijden, oftewel 13,3 kilogram uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast bespaar je natuurlijk het vlees zelf, wel 770 gram vlees.

Als onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats. Een selectie restaurants door heel Nederland zorgen voor een speciaal vegetarisch aanbod op de menukaarten, voor zowel lunch als diner. In deze regio doen 'Prins Heerlijck' in Beetsterzwaag, 'Subway' in Drachten en 'Het Spijshuys' in Boornbergum mee.

Meld je aan voor de Nationale Week Zonder Vlees en ontvang gratis het Week Zonder Vlees Magazine, vol met recepten, interviews, groenteweetjes, kooktips en alle benodigde informatie voor de Week Zonder Vlees.
Kijk op www.weekzondervlees.nl voor meer informatie.