Van deze lasagne kunnen vier personen eten.
Van deze lasagne kunnen vier personen eten. Foto: Pixabay

Lasagne met zalm en spinazie

Een heerlijke zalm-spinazie lasagne. Een variant op de gewone lasagne, maar zeker niet minder lekker. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig?

600 gram verse spinazie, één eetlepel olijfolie, 5 à zes tomaten, 300 gram gerookte zalm in plakken, 9 bladen (verse) lasagne, één teentje knoflook fijngehakt, 250 gram ricotta, 75 gram geraspte kaas, een snufje nootmuskaat en peper en zout.

Hoe ga je te werk?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een pan en bak daar de knoflook in. Voeg de spinazie in stappen toe en bak dit totdat de spinazie geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef of vergiet en druk het resterende vocht eruit.
Meng de ricotta door de spinazie en breng het op smaak met de peper, zout en het snufje nootmuskaat.

Vet een ovenschaal in met boter en leg drie lasagne bladen op de bodem. Snijd de tomaten in plakken en beleg de lasagne bladen hiermee. Smeer 1/3 van het spinaziemengsel over de tomaten en verdeel de helft van de zalm er over.

Leg nu weer een laagje lasagne bladen in de ovenschaal en bedek deze met een laagje tomaten, 1/3 van het spinaziemengsel en de rest van de zalm. Hier leg je de laatste bladen lasagne op en eindig je de schotel met een laagje tomaten, gevolgd door de rest van het spinaziemengsel. Bestrooi je lasagne met de geraspte kaas en zet het voor ongeveer een half uur in de oven.
Houd bij dit recept rekening met 30 minuten bereidingstijd en 30 minuten oventijd.