Voor deze ijslaagjes gebruik je geen ijsmachine.
Voor deze ijslaagjes gebruik je geen ijsmachine. Foto: Pixabay

Heerlijke ijslaagjes met chocolade

Deze lekkere ijslaagjes met slagroom kun je als dessert gebruiken na elk diner. Hieronder staat een lekker recept om thuis aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig?

225 gram pure chocolade, één blikje gecondenseerde melk, 500 milliliter slagroom en cacao.

Volg deze stappen voor je ijslaagjes

Begin met het maken van een aantal lagen chocolade. Smelt 120 gram chocolade au bain marie. Haal de pan van het vuur en voeg nog 80 gram chocolade toe. Hierdoor koelt de chocolade sneller af en wordt het sneller hard.

Met een spatel of mes maak je ongeveer zeven dunne banen van de chocolade op een velletje bakpapier. Laat dit uitharden aan de lucht. Mocht je niet zoveel geduld hebben, dan kan je de chocoladebanen eventueel ook in de koelkast zetten.

Klop de gecondenseerde melk en de slagroom op. Dit kan met een keukenmachine maar ook met de hand. Zodra dit de gewenste dikte heeft, giet je de room in een spuitzak.

Bekleed een cakeblik met plastic folie. Spuit een laagje room in het cakeblik en leg er een chocoladeplak bovenop. Herhaal dit totdat alle room op is. Sluit af met een laagje room.

Zet de ijsrolletjes met chocolade voor minimaal vier uur in de vriezer en laat het ijs hard worden.

Smelt nu de overige 25 gram chocolade au bain marie. Giet dit over het dessert heen en strooi hierna de cacao er overheen.