Afbeelding
Foto: Ingezonden

Noordelijke Zadenmarkt op 9 maart

DRACHTEN - Op zaterdag 9 maart organiseert het Noordelijk Zadennetwerk het lustrum van de Noordelijke Zadenmarkt. Het prachtig gelegen complex van de zorgkwekerij Passiflora in Drachten van ruim een hectare groot is een groene oase in de woonwijk Maartenswouden en vormt het decor van de Noordelijke Zadenmarkt.

Hét jaarlijkse evenement met talloze kramen vol zaden, knollen, wortels, fruitbomen en -struiken en tuinboeken. Dit jaar heeft de zadenmarkt als thema 'Gezond Groen' meegekregen. Diverse standhouders bieden zaden van bijzondere groenten aan, maar er zijn ook andere producten te koop. Daarnaast is er een divers programma van lezingen van hoogleraar en klimaatexpert Pier Vellinga en bodemdeskundige Marc Siepman en zijn er workshops zoals 'koken op kampvuur' en 'wilgentenen vlechten'. De marktdag wordt afgesloten met een interessante paneldiscussie met als onderwerp Gezond Groen.
Kijk voor het hele programma op www.noordelijkzadennetwerk.nl. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur en de entree is €1,-.