Deze boerenkool risotto is voor twee personen. Verdubbel de ingrediënten voor vier personen.
Deze boerenkool risotto is voor twee personen. Verdubbel de ingrediënten voor vier personen. Foto: Pixabay

Boerenkool-risotto met kaas

Ben je gek op boerenkool maar wil je wel eens wat anders dan de normale boerenkool? Deze boerenkool-risotto is de oplossing.

Wat heb je nodig?

150 gram boerenkool, 150 gram risotto-rijst, een klontje boter, 50 gram Parmezaanse kaas, een groentebouillonblokje, een halve ui, één knoflook, een scheutje witte droge wijn, twee eetlepels geroosterde pijnboompitten en een paar plakjes salami.

De bereiding gaat als volgt:

Verwarm een pan met ruim 500 milliliter water en laat hier het groentebouillonblokje in oplossen. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit dit aan in een pan met een beetje olie. Na twee minuten voeg je de risotto-rijst toe en dit laat je even mee roerbakken. Blus het af met het scheutje droge witte wijn. Zodra de wijn is opgenomen voeg je een soeplepel bouillon toe en dit laat je ook even opnemen. Roer het mengsel af en toe goed door.

Voeg nu de boerenkool toe en laat dit slinken door de rijst. Breng beetje bij beetje de bouillon bij de boerenkool. Het kan zijn dat je een beetje bouillon overhoudt. Bak de salami krokant in een droge koekenpan en laat dit goed uitlekken.

De risotto is klaar na ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Roer een klontje boter en de kaas door je boerenkool-risotto. Serveer je gerecht met verkruimelde krokante salami en pijnboompitten, eventueel ook met extra kaas.

Ben je vegetarisch? Geen nood, als je de salami weglaat in dit recept heb je nog steeds een heerlijke boerenkool-risotto.