De middagteams van de acrogymnasten van Adonis.
De middagteams van de acrogymnasten van Adonis. Foto: Ingezonden

Friese acrotitels voor SFK en Adonis Drachten

URETERP - Zaterdag werden de Friese kampioenschappen acrogymnastiek door SFK uit Drachtstercompagnie georganiseerd in Ureterp.

In de ochtend mocht het trio Marrit de Vries, Marijke Postma en Wencke Sijbranda van SFK hun oefening laten zien. Zij mochten een gouden medaille in ontvangst nemen en daarmee zijn ze ook Fries kampioen geworden. In de middag was het de beurt aan het mixpaar Leon Riddersma en Else Mare Haisma. Zij zetten een strakke oefening neer en kregen ook een gouden medaille omgehangen. Hiermee werden Leon en Else Mare ook Fries kampioen. Als laatste was het de beurt aan Lotte van der Wijk, Andes Loopstra en Benthe Koopmans. Ze hebben een mooie oefening laten zien en werden in een sterk deelnemersveld vijfde. De beide Friese kampioenen hebben zich hiermee geplaatst voor de districtskampioenschappen op 23/24 maart in Gramsbergen.

Adonis Sportacrobatiek uit Drachten mocht deelnemen met 10 teams: een vertegenwoordiging in bijna elke categorie. In een ijzersterk deelnemersveld met hoge scores kregen vijf teams een medaille omgehangen. Fries kampioen zijn geworden Mirthe Mulder (Drachten) en Elynn Veenema (Drachten) in de categorie D-junior. Zij wisten zich hiermee ruimschoots te plaatsen voor de districtsfinale. Ook Stijn van der Honing (Drachten) en Lynthe Huizinga (Leek) werden Fries kampioen in de categorie E-jeugd. De tweede plaats werd behaald door Anna Peters (Drachten) en Laura Woudstra (Ureterp) in de categorie D-jeugd; Ilva van Dijk (De Wilp), Inge Meijer (Drachten) en Imare Schuurman (Ureterp) in de categorie E-junior; Nynke Smits (Steenwijk), Elles van der Weg (Oldeholtwolde) en Ilse van Gelderen (Tuk) in de categorie D-senior. Ook al deze teams hebben zich geplaatst voor de districtsfinale.