De turnheren van RSO uit Oudega behaalden prijzen in Lemmer.
De turnheren van RSO uit Oudega behaalden prijzen in Lemmer. Foto: Ingezonden

Turnprijzen RSO Oudega en Dion Luinge

LEMMER - In Lemmer vond zaterdag de tweede wedstrijd van de competitie herenturnen plaats. Er werd geturnd op zes toestellen: brug, rek, vloer, sprong, voltige en ringen.

De jongens van RSO Gymnastiek Vereniging uit Oudega hebben laten zien dat ze allemaal beter geworden zijn, al was de concurrentie voor de meesten van hen nog wel een maatje te groot.

Jesse de Vries turnde op alle toestellen een hele nette wedstrijd en werd derde in de leeftijdscategorie Instap. Samen met Roel Wijmenga mag hij door naar de districtsfinale op 6 april in Lemmer. Ook op de individuele toestellen werden goede prestaties geleverd. Jesse de Vries werd tweede op rek en derde op voltige, Roel Wijmenga werd derde op voltige en vierde op brug. Marten Tjeerdsma werd vijfde op rek, Riemer Mulder werd vierde op brug en Harm-Jan Wijmenga liet zien losse heupen te hebben door tussendoor telkens te dansen op de muziek van de DJ.

De jongens van de pre-selectie van WIK-FTC uit Heerenveen kwamen in actie. Dion Luinge uit Opeinde turnde zeer mooi en behaalde een zilveren medaille. Dit deed hij eerder ook op de eerste plaatsingswedstrijd. Met de gemiddelde score kwam hij bovenaan in het klassement en werd daarmee Fries kampioen. Hij heeft zich geplaatst voor de districtsfinale op 6 april in Lemmer.