Stertil Survivalrun

KOOTSTERTILLE - Zondag 10 maart vindt de achttiende editie van de survivalrun in Kootstertille plaats. Dit jaar met Stertil als nieuwe hoofdsponsor.

Om 9.30 uur lost Ulbe Bijlsma, directeur van Stertil, het startschot, waarna er verspreid over de dag 1500 deelnemers het parcours gaan bestormen. Na 10 jaar Wadro en 7 jaar Biddle is nu de firma Stertil bereid gevonden om de komende jaren als hoofdsponsor van de survivalrun te fungeren. Dit jaar doen er diverse wedstrijdklassen mee, voor jong en oud, van 4 tot 11 kilometer. Naast de wedstrijdlopers kunnen ook recreanten hun hart ophalen tijdens de survivalrun in Kootstertille. Er is een 5 kilometer lange Funrun, waarbij niks moet en alles mag. Ook is er een 8 kilometerrun in een lichte en zware vorm en voor de echte bikkels een 11 kilometer lange run. Als laatste is er de speciale ouder-kind run.

Het oude kermisterrein aan de Goudtsjeblomstrjitte is ook dit jaar het start- en finishterrein. De bezoekers kunnen hier alle deelnemers aanmoedigen die de laatste hindernissen moeten doorstaan. Ook kunnen de lopers op een groot scherm gevolgd worden. Het commentaar bij deze beelden wordt verzorgd door Joey Teekamp terwijl op het terrein zelf Harm Noor de deelnemers naar de Bel van Minne begeleidt. Het parcours, de hindernissen en hotspots (zware hindernissen) zijn van te voren te bekijken via de interactieve kaart op de website van Stichting Survival Kootstertille. Deelnemers volgen met de fiets kan ook, bij de infotent op het start- en finishterrein zijn fietsroutekaarten te verkrijgen.