Delachance Sabuni van Broekster Boys aan de bal.
Delachance Sabuni van Broekster Boys aan de bal. Foto: Jacqueline Jongsma

Drachtster Boys schakelt Broekster Boys uit

DAMWALD - In de achtste finale van de KNVB-beker Noord was Broekster Boys gastheer voor Drachtster Boys. Twee weken geleden hield de promovendus de ambitieuze ploeg uit Drachten nog op 1-1, maar zaterdag ging Drachtster Boys veel beter met de kansen om dan Broekster Boys en won uiteindelijk met 0-3.

Drachtster Boys begon scherp aan de wedstrijd en drukte Broekster Boys direct terug op eigen helft. De corners van Drachtster Boys waren steeds gevaarlijk en in de negentiende minuut was het dan ook raak. Aziz Geyik zag de sterk spelende Dennis Hoekstra van achteruit opstomen en legde de bal panklaar bij de tweede paal. De volley van Hoekstra trof dodelijk het doel.

Broekster Boys creƫerde vier goede mogelijkheden in het 'Damwaldster kwartiertje', maar gescoord werd er niet.

Toen Rob Schokker direct na rust de 0-2 aantekende was dat het breekpunt in de wedstrijd. Paul Bergtop maakte in blessuretijd nog de 0-3, maar dat was meer voor de statistieken.

Cruciale wedstrijden

De conclusie na afloop was dat Drachtster Boys veel efficiƫnter met zijn kansen om was gegaan dan de thuisploeg. De komende drie competitiewedstrijden zijn cruciaal voor Broekster Boys, want dan er staan wedstrijden op het programma tegen de directe concurrenten voor de degradatieplaatsen. Te beginnen met de uitwedstrijd zaterdag in en tegen Bedum.