Nederlandse toppers bij Spring Swim van DZ&PC

DRACHTEN - De Drachtster zwem- en poloclub (DZ&PC) is al jaar en dag organisator van meerdere limietwedstrijden per jaar. Dit jaar organiseert DZ&PC op zaterdag 9 maart een limietwedstrijd die de hele dag duurt.

De wedstrijd heeft de naam 'DZ&PC Spring Swim' gekregen. Naast de noordelijke teams, komen ook een aantal Nederlandse toppers vanuit Amsterdam naar Drachten. Zo verschijnen Stan Pijnenburg, Kyle Stolk, Dion Dreesens en Maarten Brzoskowski bij de heren aan de start.

Bij de dames zijn het Kim Busch, Marjolein Delno, Maud van der Meer en Valerie van Roon en schoolslagspecialiste Tes Schouten. Maar natuurlijk verschijnen er ook genoeg Friese toppers aan de start, zoals Kinge Zandringa en de DZ&PC-ers Myrna van Duijven, Karin Rijkelijkhuizen, Jelle Betten en Erik Nijholt. In totaal zijn er drie zwemsessies. De ochtendsessie start om 10.00 uur en bevat onder andere de 100 meter nummers. De beste zwemmers op deze 100 meter nummers plaatsen zich daarmee voor de finales over 50 meter die in de derde sessie zullen worden gehouden. Deze derde sessie met finales start om 17.20 uur.
Tussenin zit dan nog de tweede sessie, waar de 200 meter nummers vooral de opwachting maken. Deze tweede sessie begint om 14.30 uur.