Intimiteit bij dementie bij Alzheimercafé

DRACHTEN - Het Alzheimercafé is op dinsdag 12 maart in @Holdert, aan het Van Knobelsdorffplein 121 Drachten.

Te gast is Christiaan Meyboom, voormalig regiocoördinator Noord Alzheimer Nederland. Het onderwerp van deze avond is: Intimiteit bij Dementie.

"Deze avond praten we over dit onderwerp, omdat we weten, dat er bij dementie veel veranderingen plaatst vinden in de relatie met de partner en het niet zo gemakkelijk is om het juist daar over te hebben. Wat doet dementie met je relatie? Is er naast de zorg nog voldoende warme aandacht voor elkaar? Kun je met je eigen gevoelens terecht bij degene voor wie je zorgt? Hoe ga je om met veranderingen in je relatie? Er is voldoende ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te stellen. Van 20.00 tot 21.30 uur (zaal open om 19.30 uur).

Repair Café

DRACHTEN - Op zaterdag 9 maart biedt het Repair Café Drachten een schoonmaakbeurt aan voor telefoons, tablet en laptops aan de buitenkant. Desktops en pc's worden opengemaakt voor schoonmaak aan de binnenkant. Het Repair Café zit boven in de bibliotheek van 13.00 tot 16.00 uur, aanwezig zijn de poppendokter, naaister, senseo reparateur en ITers voor het nakijken van kapot klein huishoudelijk materiaal. Kom in ieder geval vóór 15.30 uur zodat ze uw reparatie voor 16.00 uur klaar kunnen krijgen. Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.