De Drachtster band Kings of Diamonds presenteert een nieuwe single.
De Drachtster band Kings of Diamonds presenteert een nieuwe single. Foto: Ingezonden

Ten Years After en King of Diamonds

DRACHTEN - Vrijdagavond 8 maart presenteert de Drachtster band Kings of Diamonds om 20.30 uur een kersverse single in Poppodium Iduna.

Kings of Diamonds is een energieke, frisse rockband die met hun veelzijdige repertoire het publiek voor zich weet te winnen. Zo hebben ze eerder bijvoorbeeld ook op Oerrock gespeeld. De band speelt zowel covers als eigen repertoire. Publiek krijgt deze avond de single na afloop mee naar huis.

De legendarische Britse bluesrockband Ten Years After komt zaterdag 9 maart naar Poppodium Iduna te Drachten.

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de band op Woodstock speelde, waarvan de tien minuten durende toegift terecht kwam in de Woodstock film. Ze scoorden dijken van hits met songs als 'Love Like a Man', 'Going Home', 'I'd Love To Change The World' en zijn door de decennia gewoon lekker doorgegaan met waar ze goed in zijn: bluesrock! Oerleden Chick Churchill en Ric Lee maken nog altijd onderdeel uit van Ten Years After.

Gitarist Alvin Lee is helaas overleden, maar met Marcus Bonfanti in de gelederen is de band verrassend sterk gebleven. Dat belooft dus een heerlijke avond bluesrock te worden van een topband. Zo vaak komt het niet voor dat je een van de topacts van Woodstock live kunt zien.

Het Friese bluesrock trio Electric Hollers opent de avond. De heren en dame schitterden eerder al op Jûn fan Peije en Simmerdeis, afgelopen mei brachten zij hun debuut 'Shine' uit. De aanvang is 20.30 uur. Meer info en tickets: www.iduna.nl.