KunstINNark met werk Annet van Klinken

DRACHTEN - Wie de expositie KunstINN ark aan de Flevo 161 in Drachten bezoekt kan het werk van Annet van Klinken-Kuiper (1963) bekijken in de hal van de Arke. Haar stijl kenmerkt zich vooral door het vorm geven aan gevoelens en houdingen op verschillende manieren. Maar ook fantasierijk, in de doodgewone voorwerpen kun je soms de mooiste dingen zien.

Rabbitman is een door haar bedacht personage getekend op een lijn. Aan de ene kant lijkt het een mannetje maar aan de andere kant is het een konijntje. Langzamerhand werd hij helemaal een konijntje.

Omdat hij nog niet helemaal compleet voelde, ontstond Rabbitman nieuwe stijl. Dit is een fineliner tekening met bijpassende haiku. Haiku is een soort van niet rijmend gedichtje waar veelal een contradictie in zit. Verder moet het bestaan uit drie regels, deze weer onderverdeeld in vijf lettergrepen, zeven lettergrepen, vijf lettergrepen.

Geïnspireerd door het overlijden van grote namen, maakte Annet een serie PopIconen. Aanvankelijk een paar, maar de al doende groeide de lijst. De stijl is abstract/popart.

Zowel de Rabbitman als de PopIconen zijn de moeite waard om te bekijken. Men kan ook een impressie krijgen van Annet haar werk op www.paintingsannet.wordpress.com.

Deze KunstINNark expositie is te bekijken tot en met 13 april op de dagen dat de kerk geopend is. Kijk daarvoor op de website: www.kunstinnark.nl.