SELLEkonsert De Bazuin

OENTSJERK - Op de vooravond van de Brexit springt De Bazuin Oenkerk B het Kanaal over voor een eerbetoon aan de pareltjes uit de Engelse brass- en popmuziek. Het SELLEkonsert op 9 maart in de Ontmoetingskerk in Oentsjerk staat om 20.00 uur in het teken van British Heroes.

Het B-orkest onder leiding van Sietse Hamersma ziet er dan ook naar uit om op het SELLEkonsert werken van bekende (Engelse) brassbandcomponisten te laten horen en bezoekers aan de hand van de kenmerkende koperklank mee te nemen naar de Britse valleys.

Het duo Weima&VanderWerf is te gast en de beide heren halen met de prachtigste songs en evergreens de grote Engelse muzikale helden voor een avondje naar Oentsjerk. Zaterdag 9 maart klinken The Beatles in de Trynwâlden. Schallen David Bowie-hits door Oenkerk en rockt Rolling Stone Mick Jagger uit de speakers in de Ontmoetingskerk. Weima&VanderWerf laten samen met De Bazuin B het beste uit het Verenigd Koninkrijk horen, de bakermat van de brassband. Na het concert zetten de mannen van Weima&VanderWerf het feestje nog even unplugged door op de afterparty in Pro Rege. Jeugd tot en met 12 jaar gratis. Entree 10 euro. Reserveren: de bazuinoenkerk.nl

Kunstenaars in Hurdegaryp

HURDEGARYP - Op 21 september staan er diverse activiteiten gepland om die dag de aanpassingen van de gebiedsomgeving Centrale As af te sluiten. Het projectbureau Centrale As is vanaf dan niet meer aanwezig in Burgum en verhuist naar Leeuwarden.

In diverse plaatsen langs de Centrale As worden verschillende activiteiten georganiseerd. In Hurdegaryp wil de organiserende werkgroep, bestaande uit een afvaardiging van de VDH en twee leden van de Culturele Commissie van It Maskelyn, een expositie mogelijk maken van werk van amateurkunstenaars. Het werk moet worden ingeleverd op 14 september 2019, 's ochtends vanaf 10.00 uur.

Deze expositie is expliciet bedoeld voor amateurkunstenaars.Techniek naar keuze: foto, mixed media, stof, acryl, en olie. Geen klein werk (mogelijk: een paar kleine werken binnen een kader). Het is bedoeld voor de Kunstmuur van It Maskelyn; het werk moet kunnen hangen. Het werk moet expositiewaardig zijn en goed verzorgd; zowel het werk als de eventuele lijst.

De expositie zal zijn van 21 september 2019 - activiteitendag gebiedsontwikkeling - tot 30 november 2019. Omdat de beschikbare ruimte niet eindeloos is, zal bij een te groot aantal deelnemers een selectie plaatsvinden. Deze selectie wordt gedaan door een 'jury'.

Opgave voor deelname dient voor 30 maart 2019 te gebeuren en kan bij Afke Hoekstra – ahoekstra2@kpnplanet.nl of Anneke de Vries - asmen@chello.nl