Jazzfestival

BURGUM - Op zondag 31 maart organiseert de Jazzclub Bergum een nieuwe editie van het 'Spring is coming soon'-jazzfestival.

Het festival biedt muziekliefhebbers de mogelijkheid om op een fantastische locatie te genieten van het brede en gevarieerde aanbod van jazz- en bigbands, muziekgroepen en workshops uit Friesland.Tijdens een middag en avond vol muziek treden meer dan tien bands op, waaronder Big Mill Bigband, Swingtime, Bigband Leeuwarden, Roland-Kirk-project, Milestones en jeugdorkest Ananazz. Het festival vindt plaats van 1 uur tot half 9 in Glinstrastate in Burgum. De toegang is gratis.

Theeproeverij

DRACHTEN - Theesommelier en kunsthistorica Ruth Batterink organiseert zondagmiddag 10 maart een Hollandse theevisite met proeverij in Drachten.

Tegenwoordig heeft thee een wat braaf imago, maar dat is anders geweest. Tijdens een Hollandse theevisite werd er gegokt, gerookt, geroddeld en eindigde men met een glaasje brandewijn. Na een presentatie met schilderijen en museumobjecten die met thee te maken hebben, worden er een aantal theeën geserveerd met verschillende zoete lekkernijen. De middag in de bibliotheek eindigt met een glaasje brandewijn. Kaarten voor deze theeproeverijen kosten €15, bibliotheekleden betalen €12,50, en kaarten zijn te koop bij de klantenservice van de bibliotheek en online via www.bibliotheekdrachten.nl.

Wereldvrouwen

ALDTSJERK - In Galerie Bloemrijk Vertrouwen aan van Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk wordt tot en met 3 april 2019 de expositie 'Wereldvrouwen' gehouden. Exposanten: Walburgis Meijers, Gerhild van Rooij, Hannah Elisabeth Walstra, Adriana Nichting, Hermien Koen, Hilda Klaassen, Annemarie Veenstra, Margriet Reinalda, Marianne J. Jansen, Silvia Wijnjeterp en Marja Griede Technieken: schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden en objecten. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Collecte Amnesty

BURGUM - Van 11 tot en met 16 maart is de de jaarlijkse collecte van Amnesty International. Mede door de opbrengst van de collecte kan Amnesty zijn werk blijven doen.

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Amnesty onderzoekt het onrecht en maakt het zichtbaar aan de wereld. Dit gebeurt via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land. Ieder mensenleven is een strijd waard.