Kinderen leren balanceren op een bal tijdens de circuslessen in Drachten.
Kinderen leren balanceren op een bal tijdens de circuslessen in Drachten. Foto: Ingezonden

Circus Santelli geeft circuslessen in Drachten

DRACHTEN - Circusartiesten in de dop kunnen vanaf 6 maart vijf weken lang de kneepjes van het vak leren, van het oudste jeugdcircus van Nederland.

Jongleren, een piramide van mensen maken of balanceren op een bal, het komt allemaal aan bod tijdens de circuslessen in de Drachtster Lawei. Het maakt niet uit hoe getraind of beginnend je bent, iedereen tussen de 6 en 13 jaar is van harte welkom. De hele groep wordt opgesplitst in twee groepen. Kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 zitten in één groep, en kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 zitten in de andere groep. Beide groepen krijgen les op woensdagmiddag van Marco Bonisimo. Marco werkte al eerder mee aan Cirque Colorique op Simmerdeis.

De geschiedenis van Circus Santelli gaat terug naar 1962, hiermee is Santelli één van de oudste jeugdcircussen van Nederland. Inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid in de lengte en in de breedte. Het is een circus voor zowel jong als oud met een breed aanbod dat varieert van kinderfeestjes, workshops en cursussen, tot professionele voorstellingen, circusprojecten en dus ook lessen. Circus Santelli werkt niet met dieren.
Kijk voor meer informatie op www.lawei.nl/cursusaanbod.