Dit recept geeft genoeg voor vier personen.
Dit recept geeft genoeg voor vier personen. Foto: Pixabay

Zoete aardappel-pasta met spinazie

De zoete aardappel behoort zoals velen misschien niet zullen verwachten, niet tot de aardappelen. Hij behoort juist tot de knol. Hieronder staat een recept beschreven met, je raadt het al, zoete aardappelen.

Dus wat heb je nodig om vanavond pasta met zoete aardappelen te kunnen maken? 1 Sjalot, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel venkelzaad, 150 gram gerookt ontbijtspek, een half bosje salie, 500 gram zoete aardappelen, 300 gram pastinaak, 400 gram spaghetti, 100 milliliter kookroom, 100 gram spinazie en olijfolie.

Hoe ga je te werk?

Snipper de sjalot en snijd de knoflook en de salie fijn. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg het venkelzaad toe en verwarm dit mee. Voeg het ontbijtspek en de salie toe. Na vijf minuten schep je het geheel uit de pan.
Schil de zoete aardappelen en de pastinaak. Snijd deze in kleine blokjes. Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe aan de koekenpan van zonet en bak daar de zoete aardappelen en de pastinaak in gaar. Breng een pan water met zout aan de kook voor de spaghetti en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de spaghetti. Na het afgieten bewaar je 150 milliliter kookvocht. Voor de saus voeg je de kookroom en de spinazie toe aan de pan met de zoete aardappel en pastinaak. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Schep de spaghetti door de saus. Om het geheel wat smeuïger te maken kun je beetje bij beetje de kookvocht toevoegen tot het de gewenste structuur heeft. Meng het ontbijtspek erdoor en je pasta is klaar.
Eet smakelijk!